CISV Norge

CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.

Kristiansand: En by for alle

Torsdagskveld på Arkivet i februar falt i år passende nok i uke 6: «En by for alle»-uka i Kristiansand.

Derfor bestemte vi oss for å la litt ekstra fokus på akkurat dette denne gangen.

Alle deltakerne fikk beskjed om å tegne byen vår sammen. De skulle ta med kjente bygninger og steder, folkene som bor i Kristiansand og de tingene vi er litt ekstra stolt av.

Deltakerne satt i gang og tegnet i vei.

Jeg (Thea, som hadde planlagt aktiviteten) hadde på forhånd tenkt at det kanskje er lett for barn og ungdommer (og voksne) å huske på ALLE som bor i Kristiansand når en får en sånn oppgave. En har gjerne en tendens til å kun huske på seg selv, sin omgangskrets og de stedene en selv besøker. Derfor hadde jeg planlagt en «debrief» hvor vi skulle snakke om de menneskene og stedene som hadde blitt glemt.

… men som de fleste som har planlagt en CISV-aktivitet vet, så går ikke alt alltid som planlagt…

Denne gangen kunne jeg ikke vært mer fornøyd med at jeg tok fullstendig feil!

Barna og ungdommene som deltok på denne aktiviteten trengte ikke å bli påminnet mangfoldet i byen vår av en voksen. Det er det fullstendig klar over selv. De tegnet mennesker fra forskjellige land, med forskjellige hudfarger og funksjonsnivåer. De tegnet et Kristiansand hvor alle er velkommen og hører til.

CISV kan nok ikke ta på seg alt ansvaret for disse fantastiske barna og ungdommene, men vi håper at vi kan være med å støtte og motivere dem til å ta ansvar for at alle føler seg ønsket i hjembyen deres, på skolen deres, i nabolaget deres og i CISV. 

For en start på CISV-året 2019, jeg gleder meg til fortsettelsen!

Publisert 18. februar 2019, 18:33 · Kategori: Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

E-postadressa di blir aldri publisert eller delt. Obligatoriske felt er merka *